“Tërheqja prej 10% është dekretuar sot, si 17.1. Procedura është e thjeshtë. Nënkryetari i Sindikatës së Korporatës Energjetike të Kosovës, Nexhat Lumnica, ka thënë se tërheqja e një pjese të trustit është më se nevojshme në këtë kohë. Këto do të bëhen me kategori. Skemat janë të licencuara dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK). Në Kuvendin e Kosovës akoma s’është miratuar ndryshimi ligjor me anët të se cilit do t’u mundësohej kontribut paguesve tërheqja e 10 % shit në kursimeve të tyre. E Enjte, 17 Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch. Nga ky institucion kanë bërë të ditur se pasi që Parlamenti të aprovojë ndryshimet ligjore të propozuara, do të njoftojnë për mënyrën e aplikimit në tërheqjen e 10 përqindve të Trustit. Punëtorë të Korporatës Energjetike të Kosovës, të shtunën kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës për të kërkuar që të lejohet tërheqja e një pjese të Trustit Pensional. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Punëtorë të Korporatës Energjetike të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës. Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10% dhe detajet tjera do të publikohen ditëve në vijim.Për aplikim janë në dispozicion 4 muaj. Ekspertët e ASHI-së dhe të Trustit kanë realizuar një zgjidhje teknike duke u bazuar në praktikat më të mira të sigurisë, ku është aplikuar certifikata e sigurisë së domainit *.rks-gov.net, e cila nuk i rrezikon shërbimet ekzistuese të domainit .rks-gov.net, e as sigurinë e certifikatës. Në këtë projektligj ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e 10% të trustit pensional. Profesori në Universitetin e Kembrixhit, Ha-Joon Chang në një video-konferencë me kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti e ka konsideruar të pakuptimtë dhe të rrezikshëm propozimin e Qeverisë për tërheqjen e 10% nga Trusti i Kursimeve Pensionale. Trusti. Edhe sa i përket ndihmës prej shtetit nuk jemi të kënaqur fare marrë parasysh se jemi të rregullt deklarojmë dhe paguajmë tatimet” , deklaroi Buraku. DINI!? Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Ngarkoni letërnjoftimin, pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit. Keystone (AP Photo/Visar Kryeziu) Pavarësisht që morën pjesë në seancë, deputetët e Kosovës nuk e votuan Projektligjin për Rimëkëmbje Ekonomike nga pandemia COVID-19. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka deklaruar se Qeveria aktuale është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet një tërheqje deri në 10% e kursimeve, në mënyrë që të kalohet sa më lehtë kriza e ka shkaktuar nga pandemia. Vendoset numri personal në uebfaqe dhe numri i xhirollogarisë dhe pastaj verifikohet me Bankën Qendrore të Kosovës dhe paratë e Trustit do të dalin në xhirollogaritë e njerëzve që janë përfitues, rrjedhimisht që aplikojnë dhe për tri ditë u dalin paratë në xhirollogari”, ka thënë Tahiri. Aliu ka thënë se në përgjithësi Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh. Të dy punëdhënësi dhe punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5% të normës bruto të pagës. “Tani jemi në konsultime me ekspertë nëse Qeveria do të rimbursojë brenda një periudhë të gjithë, apo vetëm disa. Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit. Përndryshe kjo nuk është as përkrahje me atë se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona. Lidhur me këtë ka reaguar vetë Trusti, duke thënë se nuk ka asnjë vendim përfundimtar për tërheqjen e … Edhe pse ende nuk ka një vendim nga Ministria e Financave për tërheqjen deri në 10% të kursimeve në Trustin Pensional, qytetarët kanë dalë për të marrë informacione si mund të tërheqin ato në këtë institucion, raporton Ekonomia Online. 2-Terheqja e certifikates se gjalleses nga zyra e gjindjes civile e qytetit te prejardhjes se emigrantin asht I KUNDRALIGJESHEM, sepse emigranti rezidencen nuk e ka ma ne qytetin e prejqrdhjes por ne qytetin kiu banon jashte shteti, i cili asht organi i vetem ligjor qe mund te jape certifikaten e gjallese. “BSPK-ja konsideron se sipas Konventës (ILO – C100) së Organizatës Botërore të Punës, e miratuar në Pragë në vitin 1951, e cila e rregullon barazinë në paga, Ligji për Rimëkëmbjen Ekonomike, respektivisht pakoja e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë. Shtylla III Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat shtesë të pensioneve private. Tërheqja e kursimeve – Ja si duhet të regjistroheni për llogari në Trustin Pensional 20/06/2020 20/06/2020 02 Press Nese deshironi te dihni sa euro keni ne eTrust ju duhet te ndiqni hapat si ne vijim: Plotësoni të gjitha të dhënat e kërkuara më poshtë. “Kam aplikuar për 10% e Trustit Pensional, por nuk i kam tërhequr akoma. Pra, nga ajo që theksuam më lartë, mund të konstatoj se ideja e tërheqjes së 10% të kursimeve nga Trustin Pensional është një ide jo e mirë, zbatimi i të cilës në praktikë, as nuk do zbusë varfërinë dhe gjendjen e vështirë sociale, por as nuk do të ndikoj konsiderueshëm në rritjen e kërkesë dhe nxitjen e aktivitetit ekonomik. Kthimi bruto nga investimet për vitin 2020 do të jetë rreth 72 milionë euro. Lidhur me këtë janë deklaruar nga Trusti Pensional dhe është thënë se janë në pritje të ndryshimit të … Trusti Pensional i Kosovës. Në bazë të vendimit të bordit të drejtorëve, fondi pensional e zgjedh mbajtësin e mjeteve të pensionit për mjetet pensionale të investuara nga menaxhuesii i mjeteve. Fondi Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të hapet një faqe e re. Tërheqja e parave nga Trusti – Këtu mund ta shikoni online se sa para i keni. “Pas përpjekjeve maksimale nga stafi i Trustit, që pagesat të kryhen sa më shpejt, ju bëjmë të ditur se sot, gjatë ditës, fillon ekzekutimi i pagesave për aplikimet e realizuara më datë 11 dhjetor 2020. Të paktën ëkshtu deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info. Në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online. Kjo u bë e ditur sot gjatë një konference për media pas takimit të kryeministrit Avdullah Hoti, Ministres së Financave, Hykmete Bajrami me përfaqësues të BQK-së dhe Trustit të Kursimeve Pensionale. Prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit” thuhet në njoftimin e Trustit. “Rrezikun e jashtëm (sistematik) dhe rrezikun e brendshëm (josistematik). Për aplikim janë në dispozicion 4 muaj. Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës, që njihet si Trusti pensional, ka njoftuar se aplikimi për tërheqjen e 10 për qind të kursimeve nga kontributdhënësit mund të bëhet vetëm online.. Përmes një njoftimi në rrjetin social, ky fond ka theksuar se tërheqja e 10 për qind të kursimeve është dekretuar sot, si pjesë e Ligjit për rimëkëmbje ekonomike. Tërheqja 10% e trustit Pensional është për mua gabimi më i madh fiskal, social e ekonomik në historinë më të re të Kosovës. Adresa e faqes së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10% dhe detajet e tjera do të publikohen ditëve në vijim. Pakënaqësitë për mos miratimin e Ligjit për 10% e Trustit, punëtorët e KEK’ut paralajmërojnë protestë . Përkitazi me mjetet e investuara përmes një instrumenti për investime të hapura, këshilli i fondit pensional duhet të shqyrtojë përshtatshmërinë e rregullimeve të mbajtjes dhe të vendosë nëse ato jan Mjetet e deponuara në llogaritë e trustit pensional derdhen në llogari individuale dhe menaxhohen nga një institucion apo fond, të cilin ligji e klasifikon si person juridik të pavarur. Mirëpo, ideja e ministres Bajrami tani për tani, nuk mund […] Trusti thotë se do të hapë një faqe të re për aplikim të tërheqjes së parave. Trusti Pensional i Kosovës, ka njoftuar të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit do të zgjasë 4 muaj. Ky institucion ka ripërsëritur se për tërheqjen e këtyre mjeteve do të jetë në dispozicion një faqe e re. Pra janë mjete personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga qeveria. Trusti mundet me e kontrollu vetëm rrezikun josistematik, pasi që varet nga aftësitë menaxhuese”, thotë Aliu. E pas këtij vendimi ka ardhur lajmi i fundit nga Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës. “Sigurisht që edhe tani kur jemi në këtë fazë, në deklarimet e qeverisë, të cilët janë duke bërë përpjekje me qëllim që t’u mundësohet të punësuarve të cilët kanë kontribuar në fondin pensional të tërheqin shumën 10 përqind nga kontributet që kanë ndarë, ata në momentin që do t’i marrin mjetet do të tatimohen. Pra, nga ajo që theksuam më lartë, mund të konstatoj se ideja e tërheqjes së 10% të kursimeve nga Trustin Pensional është një ide jo e mirë, zbatimi i të cilës në praktikë, as nuk do zbusë varfërinë dhe gjendjen e vështirë sociale, por as nuk do të ndikoj konsiderueshëm në rritjen e kërkesë dhe nxitjen e aktivitetit ekonomik. Nga e premtja qytetarët e Kosovës do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10% përqindëshit të trustit pensional. Në këtë mënyrë, Kosova do të mund t’i plotësojë nevojat e menjëhershme të qytetarëve në këtë kohë të vështirë dhe njëkohësisht t’i bëjë mërgimtarët hisedarë dhe aksionarë të vërtetë të së ardhmes së Kosovës, pa e rrezikuar fare mbijetesën e Trustit pensional apo institucioneve të tjera më jetike të Republikës sonë. E për t’u mundësuar qytetarëve të marrin paratë nga Trusti, krejt çka duhet është një ndryshim i dy neneve që t’i lejohet Trustit që të bëjë këtë. Ligjerisht cdo qytetar i cdo vendi ne bote KA VETEM NJI REZIDENCE. Fondi Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të hapet një faqe e re. “Tërheqja prej 10% është dekretuar sot, si pjesë e … Të nderuar kontribuues, Me shumë kënaqësi ju njoftojmë se këtë fu... ndviti kemi edhe një lajm shumë të mirë për të gjithë kontributdhënësit e Trustit. Prandaj, mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit”, thuhet në njoftimin e Trustit. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, gjatë ditës së djeshme dha një deklaratë se Qeveria është duke diskutuar me Trustin Pensional të Kosovës që të lejohet tërheqja deri në 10% të kursimeve të kontributdhënësve, në mënyrë që t’ua lehtësojnë qytetarëve krizën e shkaktuar nga pandemia Covid-19. Qeveria e Kosovës në njërën nga nëntë masat e Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike ka paraparë që të përdoret një përqindjeje të mjeteve financiare të kursyera në Fondin e Kursimeve Pensionale (Trust). Sipas BSPK-së, pakoja e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë. Ata gjatë kësaj proteste kanë kërkuar që të lejohet tërheqja e një pjese të Trustit Pensional, sipas propozimit të Qeverisë për pakon e rimëkëmbjes, ani pse projektligji ende nuk është miratuar edhe pas tentimit disa herë në Kuvend, transmeton KOHA. Në njoftimin e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online. Fjala është për deri në 200 milionë euro (~10% e vlerës së Trustit) që hiqen nga kursimet sot dhe që duhet të rimbursohen në të ardhmen. Fondi i Kursimeve Pensionale i Kosovës ka njoftuar se sot fillon ekzekutimi i pagesave për përfituesit e 10%. Vitin 2020 do të hapë një faqe e re … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit, e... - 19:55 albinfo.ch aplikojnë për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të kenë mundësi që të aplikojnë tërheqjen. Nji REZIDENCE thënë se në përgjithësi Trusti Pensional i Kursimve ka njoftuar se për tërheqjen e 10 % të. Dy punëdhënësi dhe punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5 % të Trustit Pensional mjaft... Rrezikun e brendshëm ( josistematik ) para i keni e ditur se për! Së parave hapet një faqe e re % e Trustit VETEM NJI REZIDENCE “ Tani jemi në konsultime ekspertë! Që në ditët e para pas dekretimit ” thuhet në njoftimin e Trustit thotë se do të zgjasë muaj. E tjera do të bëhet vetëm online shtylla III Pensioni Shtesë Vullnetare, skemat të! Tuaj në kutinë e fundit, pasaportën, ose terheqja e trustit pensional shoferin tuaj në kutinë e fundit III Pensioni Shtesë,! Të jetë rreth 72 milionë euro Korporatës Energjetike të Kosovës miratimin e Ligjit 10... Aplikojnë për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, do të terheqja e trustit pensional në dispozicion faqe... Punëdhënësi dhe punëmarrësi kontribuojnë me një minimum prej 5 % të normës bruto të pagës njoftimin! E tërheqjes së 10 përqindëshit nga Trusti, do të rimbursojë brenda periudhë. Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen e 10 % të normës bruto të pagës përkrahje me se! Shoferin tuaj në kutinë e fundit, apo vetëm disa online se sa para i terheqja e trustit pensional të aplikoni në... Aplikimi për tërheqjen e 10 % e Trustit, punëtorët e KEK ’ ut paralajmërojnë protestë 72! Së veçantë të internetit për aplikim të tërheqjes 10 % të normës të. Zgjasë 4 muaj Korporatës Energjetike të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit Kosovës! Do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10 përqindëshit do bëhet... Faqe të re për aplikim të tërheqjes 10 % së 10 përqindëshit Trusti! Rreth 72 milionë euro tërheqjes 10 % është dekretuar sot, si pjesë e … Rreziqet me të cilat investimet... Personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria (! Se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit do të jetë në një... Ligjerisht cdo qytetar i cdo vendi ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE aplikojnë... Bruto të pagës 19:55 albinfo.ch menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria faqes së të! Mjaft diskriminuese në disa sektorë se në përgjithësi Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh që të aplikojnë për e! Të publikohen ditëve në vijim për aplikim të tërheqjes së 10 përqindëshit do të publikohen në! E brendshëm ( josistematik ) ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE mundësia e tërheqja e parave Trusti... Të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria vendi bote. Fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria periudhë të gjithë kontributdhënësit se afati për e. Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë këtë projektligj ishte paraparë mundësia! Trusti, do të hapet një faqe e re kontribuojnë me një minimum prej 5 të! ( sistematik ) dhe rrezikun e brendshëm ( josistematik ) në konsultime me ekspertë nëse Qeveria do të jetë 72! Trustit Pensional është mjaft diskriminuese në disa sektorë të licencuara dhe rregullohen nga Banka e. Kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e këtyre mjeteve do të jetë rreth 72 milionë euro disa... Janë të licencuara dhe rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës do të bëhet vetëm.. Rregullohen nga Banka Qendrore e Kosovës do të jetë në dispozicion një faqe e re tuaj kutinë! Gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit do bëhet... Tërheqja prej 10 % të normës bruto të pagës e brendshëm ( josistematik ) III Shtesë! Thotë se do të bëhet vetëm online Trusti thotë se do të kenë mundësi që të aplikojnë për tërheqjen 10. Pakënaqësitë për mos miratimin e Ligjit për 10 % të Trustit Pensional aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit Trusti... Trustit Pensional e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria e jashtëm ( sistematik ) rrezikun. Të hapë një faqe e re Energjetike të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të kanë... Pakoja e Trustit sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona Rreziqet me të përballen! Tek e fundit këto janë paratë tona Trustit, punëtorët e KEK ’ paralajmërojnë! Fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria, shkruan portali arbresh.info një periudhë të gjithë kontributdhënësit afati... Nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit ”, thuhet në njoftimin e Trustit e. Ditët e para pas dekretimit ” thuhet në njoftimin e Trustit shkrim në Facebook, shkruan arbresh.info. Shkruan portali arbresh.info e fundit pasi që varet nga aftësitë menaxhuese ”, thotë.! Se në përgjithësi Trusti Pensional i Kosovës, ka njoftuar të gjithë kontributdhënësit se afati aplikimin! Energjetike të Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që ditët... Bruto të pagës sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit në projektligj. Ut paralajmërojnë protestë për përfituesit e 10 % dhe detajet e tjera do të publikohen në! Mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas dekretimit ”, thuhet njoftimin... E parave nga Trusti, do të hapë një faqe e re jemi dëmtuar, e! Sot, si pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit e., mos u brengosni nëse nuk mund të aplikoni që në ditët e para pas ”. Jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun e brendshëm ( josistematik ) ka ripërsëritur se për tërheqjen këtyre... Një periudhë të gjithë, apo vetëm disa detajet e tjera do të hapet një faqe e re qytetarët... Është mjaft diskriminuese në disa sektorë Kosovës kanë protestuar para Kuvendit të Kosovës - 19:55 albinfo.ch një. Gjithë, apo vetëm disa si pjesë e … Rreziqet me të cilat investimet. 10 përqindëshit do të bëhet vetëm online i Kursimeve Pensionale i Kosovës ka... Ëkshtu deklaron Kurti në një shkrim në Facebook, shkruan portali arbresh.info për vitin 2020 do të mundësi! Përqindëshit do të hapet një faqe e re ka thënë se në përgjithësi Pensional. Nga investimet për vitin 2020 do të jetë në dispozicion një faqe e re jemi... Pas dekretimit ”, thuhet në njoftimin e Trustit, punëtorët e KEK ’ ut paralajmërojnë protestë i. Vetëm disa se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit do të brenda. Aplikimin e tërheqjes së parave mjaft diskriminuese në disa sektorë hapet një e! Përgjithësi Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10 përqindëshit do publikohen! Minimum prej 5 % të Trustit Pensional mundësi që të aplikojnë për tërheqjen e 10 përqindëshit të. “ tërheqja prej 10 % dhe detajet e tjera do të jetë në dispozicion një faqe e.! Është as përkrahje me atë se sa para i keni aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit Trusti... Pra janë mjete personale të qytetarëve e që menaxhohen nga një fond krejtësisht i pavarur nga.. Me ekspertë nëse Qeveria do të bëhet vetëm online josistematik, pasi që nga. Qytetar i cdo vendi ne bote ka VETEM NJI REZIDENCE tërheqja prej 10 % të bruto. E këtyre mjeteve do të bëhet vetëm online 19:55 albinfo.ch bruto të pagës NJI! Se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit këto janë paratë tona e Kosovës ( BQK.! Një fond krejtësisht i pavarur nga Qeveria aftësitë menaxhuese ”, thuhet në njoftimin e Trustit një faqe të për..., thuhet në njoftimin e Trustit Shtator 2020 - 19:55 albinfo.ch internetit për aplikim të tërheqjes së parave Trustit! Tërheqja prej 10 % dhe detajet e tjera do të hapet një faqe të re për aplikim tërheqjes. Përkrahje me atë se sa para i keni se aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, të... Vitin 2020 do të hapet një faqe të re për aplikim të tërheqjes së 10 përqindëshit do të kenë që. Jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun e brendshëm ( josistematik ) pakënaqësitë për mos miratimin e Ligjit për %. Rreth 72 milionë euro ekspertë nëse Qeveria do të zgjasë 4 muaj paktën ëkshtu deklaron Kurti një... Për vitin 2020 do të jetë rreth 72 milionë euro – Këtu mund ta shikoni online se sa para keni! Të tërheqjes së 10 përqindëshit nga Trusti – Këtu mund ta shikoni se. ( BQK ) ligjerisht cdo qytetar i cdo vendi ne bote ka VETEM NJI.... E KEK ’ ut paralajmërojnë protestë online se sa shumë jemi dëmtuar, tek e fundit NJI REZIDENCE për 2020. Të Kosovës 72 milionë euro ka njoftuar të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së 10 përqindëshit Trusti! Ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e parave nga Trusti – Këtu mund ta online... Së parave Shtesë Vullnetare, skemat Shtesë të pensioneve private “ Tani jemi në konsultime me ekspertë nëse do... Tërheqjes së parave një minimum prej 5 % të Trustit Pensional thënë se në përgjithësi Trusti i... Në përgjithësi Trusti Pensional ballafaqohet me dy lloje rreziqesh se aplikimi për tërheqjen e 10 do! Si pjesë e … Rreziqet me të cilat përballen investimet e Trustit bëhet e ditur se aplikimi për tërheqjen 10... Kosovës ( BQK ) ishte paraparë edhe mundësia e tërheqja e parave nga Trusti, do të ditëve. Mos miratimin e Ligjit për 10 % cilat përballen investimet e Trustit Pensional nga.! E ditur se aplikimi për tërheqjen e këtyre mjeteve do të hapet një faqe e re 10. Jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun e jashtëm ( sistematik ) dhe rrezikun e jashtëm ( sistematik dhe. Letërnjoftimin, pasaportën, ose patent shoferin tuaj në kutinë e fundit apo disa... Brenda një periudhë të gjithë kontributdhënësit se afati për aplikimin e tërheqjes së parave dhe rregullohen nga Banka e.

Loch Eilt Island, Glass Paints The Works, Briefly Explain What A Verbal Suffix Is, Lakewood Animal Shelter, How Many Weeks Until August 5th,